Artist Of The Week | ΜΕΛΙSSES: Η μπάντα που στάζει μέλι και... κολλήσαμε ήδη!

Η επιλογή μου αυτή τη φορά ως "Καλλιτέχνη της εβδομάδας", είναι οι ΜΕΛΙSSES. Επέλεξα το συγκρότημα αυτό γιατί τους παρακολουθώ από το ξεκίνημα τους. Βλέπω οτι είναι workaholics, γουστάρουν αυτό που κάνουν, και το κυριότερο, δημιουργούν πάντα καλές δουλειές τις οποίες προσφέρουν απλόχερα στο κοινό τους. Γιατί παρά το νεαρό της ηλικίας της μπάντας, οι ΜΕΛΙSSES έχουνε κοινό, και αρέσουν σε όλες τις ηλικίες!

Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2009 με το "Κρυφά", εκείνο που έλεγε "Όταν κρυφά χορεύουμε..." και έπαιζε 548 φορές την ημέρα στο ραδιόφωνο. Με ένα εξαιρετικό video clip σε σκηνοθεσία του Κ.Ρήγου έκαναν το καταλληλότερο ξεκίνημα με το single τους να φτάνει στο #2 του συνολικού airplay των ραδιοφώνων στην Ελλάδα για το 2010. 


Από μένα όμως δε θα διαβάσετε αυτά που ήδη ξέρετε, αλλά αυτά που ευελπιστώ να μάθετε γι'αυτή τη μπάντα με τον frontman να απογειώνει ερμηνευτικά δεκάδες τραγούδια. Όταν άκουσα για πρώτη φορά το "Κρυφά", κόλλησα. Μετά ξενέρωσα που έπαιζε παντού. Έτσι άκουσα το album τους που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2010, με τίτλο "Μυστικό". Ηταν τότε που είχαν πάει και στη Eurovision με τον "Κινέζο". Μέσα στο album αυτό υπήρχαν μικρά διαμάντια, που ευτυχώς για όλους μας το ένα από αυτά έγινε πολύ γνωστό. Μιλάω φυσικά για το "Lonely Heart" που ακούστηκε στο ραδιόφωνο πέρσυ την άνοιξη, και κανείς δεν πίστευε οτι προέρχεται από ελληνική μπάντα. Και όντως, εύκολα θα νόμιζε κανείς οτι είναι ξένος καλλιτέχνης. 


Στο ίδιο album βρίσκεται και η αγαπημένη μου "Μπαλάντα Των Αστεριών", που μαγεύει με το solo πιάνο σε αρκετά σημεία του τραγουδιού. Μια πολύ όμορφη μπαλάντα που αγαπήθηκε από όποιον μπήκε στη διαδικασία να ακούσει ολόκληρο το δίσκο.


Εκείνη τη χρονιά, για να γίνουν γνωστοί στο κοινό, έκαναν πολλές ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και πάντα τραγουδούσαν με τη συνοδεία κιθάρας 2-3 τραγούδια a capella. Μοιράζομαι μαζί σας τα "Standing Next To Me" και το υπέροχο 3πλό "World Hold On / Lady / Κρυφά". Εκεί θα καταλάβετε γιατί με εντυπωσιάζει η φωνή του Χρήστου (του τραγουδιστή της μπάντας).



Λίγο καιρό μετά, ο Γιώργος Θεοφάνους που τους είχε καλεσμένους σε ραδιοφωνική συνέντευξη, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ερμηνεία του στο "You Do Something To Me" του Paul Weller.



Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησαν και το 2ο τους cd με τίτλο "Άκου", γεμάτο ατμοσφαιρικά τραγούδια και πολύ καλές μπαλάντες, αλλά και μερικά εξαιρετικά αγγλόφωνα tracks, όπως επίσης και με το smash "Κράτα Τα Μάτια Σου Κλειστά", το ντουέτο με την Ήβη Αδάμου που βρέθηκε στο συνολικό Top10 του airplay για το 2011. Κι ενώ περίμενε κανείς να συνεχίσουν στο ίδιο pop-rock μοτίβο, επιχειρούν να κυκλοφορήσουν το εξαιρετικό "Σαν Σκιά" με αρκετές πινελιές του λεγόμενου "έντεχνου". Πολύ καλή επιλογή, γιατί εκτιμήθηκαν ακόμα πιο πολύ. Το 2ο single τους είναι το "Ό,τι άφηνες μισό" που ξεχωρίζει στιχουργικά. Σημειωτέον: το album έχει ήδη γίνει χρυσό!



Από το album τους έχω ξεχωρίζει πολλά τραγούδια. Στο ίδιο παραμυθένιο μοτίβο με τη "Μπαλάντα Των Αστεριών", το "Παραμύθι"! Ιδανικό για τους λάτρεις αυτής της μουσικής, ονειρικό για όποιον το προσέξει. Πριν λίγο καιρό μάλιστα μια ομάδα παιδιών σκηνοθέτησε το δικό τους video clip γι'αυτό το τραγούδι.




Αξιοσημειώτα και τα 2 αγγλόφωνα τραγούδια, "More Than That" και "Lovers Fall". Το 2ο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό, με το 1ο να επαναλαμβάνει το "πρόβλημα" του "Lonely Heart". Δυσκολεύεσαι να καταλάβεις οτι πρόκειται για έλληνες καλλιτέχνες. Τέλος τα λόγια, just enjoy!




Και για το τέλος ένα πολύ ωραίο χιουμοριστικό βιντεάκι που ετοίμασαν οι ίδιοι για την προώθηση του album τους, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τους προς τη Θεσσαλονίκη! Εγώ γέλασα πολύ πάντως :-)


Edit: Ο Παντελής από τις Μέλισσες μοιράστηκε το άρθρο μου με τους fb friends του :) Thanks bro!


Και σε σένα Χρήστο για το RT






Share

2 σχόλια:

Alopex είπε...

Κάποιος έκανε μπόλικη δουλίτσα! Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

ενα ειναι σιγουρο. Το ποσο αξίζουν αυτα τα παιδια! καλη επιτυχια & στη συνεχεια!

Μπραβο και στον Γιαννη Αμανατιδη.

Δημοσίευση σχολίου