Artist Of The Week | Jennifer Lopez: It's a pop JENeration!


Αν έχω θαυμάσει μια γυναίκα εκτός Ελλάδας τον τελευταίο χρόνο, αυτή είναι σίγουρα η Jennifer Lopez!Υπάρχει πιο καυτή 43άρα αυτή τη στιγμή εν ζωή που να έχει και super τραγούδια; Δύσκολα!

Η Jennifer Lopez είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις καλλιτεχνών που ξεκίνησαν την καριέρα τους μετά τα 30. Η μάλλον ακριβώς στα 30! Μιλάμε πάντα για τη μουσική της καριέρα, γιατί ως ηθοποιός είχε αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό της πριν ξεκινήσει να τραγουδάει.

Την αρχή είχε κάνει με το album "On The 6", ενώ ακολούθησε το "J.LO", το album της με τις μέχρι τώρα περισσότερες πωλήσεις (3,8 εκατομμύρια). Συνολικά έχει πουλήσει πάνω από 55 εκατομμύρια singles και albums. Σίγουρα θα θυμάστε αυτό από τα πολύ πρώτα χρόνια της καριέρας της:



Εχει δοκιμαστεί σε κυκλοφορίες με αμιγώς ισπανικό στίχο (cd: Como Ama una Mujer) με το πιο γνωστό "Que Hiciste", ενώ πέρσυ τέτοιο καιρό σημείωσε στα 42 της χρόνια τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της, το "On The Floor" με τη συμμετοχή του Pitbull.



Έχοντας ως sample το Lambada, έσπασε κυριολεκτικά τα ταμεία και τα ραδιόφωνα, έγινε #1 σε πάνω από 18 χώρες, ενώ έγινε και το 4ο πιο εμπορικό digital single για το 2011, και το 48ο πιο εμπορικό single ever. Στο Youtube μέχρι σήμερα έχει πάνω από μισό δισεκατομμύριο views, και αποτελεί το 2ο most viewed video από τη μέρα της δημιουργίας του YouTube.



Κάπου εκεί άρχισα να ψιλοπορώνομαι με την JLO. Έβγαλε ακόμα 2 singles, το "I'm Into You" με τη συμμετοχή του Lil Wayne σε ένα ultra sexy video clip με τη Jennifer λουόμενη στην παραλία στην αγκαλιά του William Levy, ενώ ακολούθησε και το "Papi" που έγινε πάρα πολύ γνωστό στη χώρα μας. Προσωπικά λάτρεψα το πολύ έξυπνο video clip του, και τον χορό της Lopez προς το τέλος.




Στην Ελλάδα η JLO έχει ισχυρότατο fan club, κάτι που παρατήρησα ήδη από πέρσυ με τον αριθμό των μεταδόσεων των τραγουδιών της στα ραδιόφωνα. Φέτος επιβεβαιώθηκα, αφού οι έλληνες ραδιοφωνικοί παραγωγοί αποφάσισαν μόνοι τους να προωθήσουν και 4ο τραγούδι από το album της "Love?" στα ραδιόφωνα. Πρόκειται για το "Hypnotico" που φέρει την υπογραφή της Lady Gaga. Το τραγούδι δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα ως single, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους έλληνες να το παίζουν ασταμάτητα το τελευταίο δίμηνο. Υπάρχει μάλιστα και σελίδα στο Facebook με πάνω από 13,000 μέλη (http://www.facebook.com/JenniferLopezGreece)



Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το ολοκαίνουριο τραγούδι της, πάλι με τη συμμετοχή του Pitbull με τίτλο "Dance Again", που φιλοδοξεί να συνεχίσει την επιτυχία του "On The Floor" και μάλλον θα σταθεί επάξια απέναντι στην πρόκληση αυτή! Έχει υιοθετήσει έναν πολύ ισχυρό χαρακτήρα της dance-pop μουσικής σκηνής, μέσα σε μόλις ένα χρόνο, και αυτό είναι προς τιμήν της.



Εμένα πάντως η αγαπημένη μου εμφάνιση είναι αυτή στα American Music Awards του 2011. Χάρμα οφθαλμών και στα 3 τραγούδια που παρουσίασε, και πιστεύω οτι είναι από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις που έχουν γίνει σε μουσικά βραβεία, ever!








Share

1 σχόλια:

*Eutuxia.K* είπε...

Α-Γ-Α-Π-Ω Jennifer Lopez και το αρθρο σου!!! "Dance Again On The Floor"(μμμ...θα μπορουσε να γινει τιτλος remix... :P) και δεν συμμαζευομαστε!!!

Δημοσίευση σχολίου