Artist Of The Week | Καλομοίρα : It's Carol Bitch!


Κάπου μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα είχα γράψει στο Twitter οτι θέλω να μιλήσω για την Καλομοίρα και για την Ήβη Αδάμου, στη στήλη μου για τον "Artist Of The Week". Έχω μαζέψει όλο το κοριτσομάνι βέβαια, αλλά τις προάλλες σας μίλησα και για 5 Μέλισσες, οπότε καλύπτω το κενό τώρα :P Ξεκινάω με την πρώτη λοιπόν!


Την Καλομοίρα τη γνωρίσαμε όλοι μέσα από το Fame Story 2, από το οποίο βγήκε και νικήτρια. Γεννημένη στις 31 Ιανουαρίου του 1985 (θεε μου, είναι 27 χρονών!), 3 χρόνια ακριβώς μετά τη γέννηση της Έλενας Παπαρίζου, πολύ συμπαθητική φυσιογνωμία αρχικά, το american next door girl στυλ της έπειτα, άγνωστο για εμάς στην Ελλάδα, την έκανε πολύ γρήγορα αγαπητή στο κοινό, και την οδήγησε στο έπαθλο! Όλοι μιλούσαν για ένα κορίτσι με σπαστά ελληνικά, που θύμιζε Britney Spears. Και καθόλου άδικο δε είχαν. Αυτή είναι η πρώτη της audition στο X-Factor, περιπου 18-19 χρονών!


Και εδώ η εμφάνιση της στα δεύτερα MAD VMA, με απόλυτο Britney style!


Μετά τη νίκη της ήρθε το πολύχρωμο album "Καλομοίρα", και ακολούθησαν πολλά χιτάκια, όπως το "Νομίζεις", "Πεθαίνω Για Σένα", ενώ στα τέλη του 2005 έβγαλε και το "Παίζεις;" με το ομώνυμο hit, αλλά και το "Κι όλο περιμένω", ένα από τα αγαπημένα μου ελληνικά pop tracks ever!





Κάνω ένα γρήγορο skip στα τηλεοπτικά της (Πρωινός Καφές με Ελεονώρα Μελέτη, Πιο Πολύ Την Κυριακή, Big In Japan, συμμετοχή στην "Λάμψη" κ.α.) και στο album "Η Καλομοίρα πάει σινεμά" με διασκευές γνωστών τραγουδιών του ελληνικού κινηματογράφου, και πάω κατευθείαν στη Eurovision του 2008! Αφού έβγαλε knock out Κώστα Μαρτάκη και Χρύσπα στον ελληνικό τελικό, η εμφάνιση της στα τέλη Μαίου της έδωσε την 3η θέση στη βαθμολογία, ενώ αποτελεί μια από τις αγαπημένες performer των eurofans την τελευταία δεκαετία (!). Η εμφάνιση της ήταν φρέσκια, δυναμική, girly, pop, με τρομερή ενέργεια και άξιζε και κάτι παραπάνω οφείλω να πω!



Κι εκεί βασικά φάνηκε το πραγματικό ταλέντο της Καλομοίρας, μιας και μέχρι τότε η Eurovision ήταν η μοναδική ευκαιρία να κάνει κάποιος εγχώριος σταρ επιτυχία στα αγγλικά, πόσο μάλλον η Καλομοίρα που ίσως βγήκε στην αγορά σε μια λάθος στιγμή, αν κρίνω από τα σημερινά δεδομένα.

Ευτυχώς για μας, το 2010 "έσκασε" η συνεργασία με τον Fatman Scoop στο "Please Don't Break My Heart". Ένα τραγούδι, ακριβώς στα μέτρα της Καλομοίρας, όπως ακριβώς έπρεπε να γίνει από την αρχή της καριέρας της! Η Καλομοίρα από κορίτσι έγινε γυναίκα-ΡΑ! Το τραγούδι γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, και πολύ κακώς άργησε να βγάλει το επόμενο αγγλόφωνο single της "This Is The Time" ένα χρόνο μετά. Θέλω πιο συχνά αγγλόφωνα τραγούδια από την Καλομοίρα. Θεωρώ αδικία το να κάνουν άλλοι κι άλλοι σήμερα επιτυχία με tracks στα αγγλικά, και όχι η Καλομοίρα!




Αλήθεια, πόσο υπέροχη μπορεί να είναι στη σκηνή με τα αθλητικά και το καπελάκι στο "Please Don't Break My Heart", και πόσο σέξυ σε όλο το video clip του "This Is The Time";

Μου άρεσε πολύ και η εμφάνιση της στα MAD VMA 2010 με τον Fatman Scoop, φοβερή σκηνική παρουσία!


Πάντως 2 χρόνια πριν το "Please Don't Break My Heart", είχε κυκλοφορήσει και το "Secret Combination: The Album" το οποίο περιείχε μέσα μερικά αγγλόφωνα κομμάτια, αλλά δυστυχώς δεν ακούστηκαν. 

Σας προτείνω να ακούσετε το "Money Ain't The Key (ft. Lisa Lee)" αλλά και το "All That I Need"!




Ακούστε και το τελευταίο κομμάτι κυκλοφόρησε μόνη της στο εξωτερικό πριν λίγο καιρό. Ελπίζω να ετοιμάζει σύντομα come back στην Ελλάδα, και με ολόκληρο album! Δεν αρκεί ένα single το χρόνο!



Πάντως αν κάνετε καμία αναζήτηση στα βιντεάκια της από το σπίτι του Fame Story 2, αλλά και από τη συμμετοχή της στον "Πρωινό Καφέ", θα γελάσετε πολύ, σας το εγγυώμαι! 

Twitter @ItsKalomira



:-)






Share

1 σχόλια:

Maria είπε...

Love her!

Δημοσίευση σχολίου