Ελληνικό Αγγλόφωνο Dance: Μόδα ήταν και πέρασε;


Έτσι αισθάνομαι τις τελευταίες μέρες, μετά τον σοριδό νέων κυκλοφοριών από Mark Angelo, Nicko, Shaya, Slick Beats και όλους όσους πρεσβεύουν τη μόδα του τελευταίου χρόνου, τα ελληνικά αγγλόφωνα δηλαδή dance τραγούδια!
Μπορεί πέρσυ ό,τι έβγαινε να έκανε μεγάλη επιτυχία, φέτος όμως φαίνεται πως και αυτός ο κλάδος περνάει κρίση. Κάτι το "Mr. Perfect" της Έλενας Παπαρίζου που δεν συγκίνησε και τόσο το κοινό, κάτι το "Break Down" του Mark Angelo που άφησε παγερά αδιάφορους τους ακροατές, παρότι έντυσε μουσικά το 2ο Madwalk By Vodafone, σιγά σιγά φαίνεται αυτό το είδος να περνάει μια μίνι κρίση!





Τον τελευταίο μήνα βγήκαν στην αγορά πολλά νέα τραγούδια. Το μοναδικό που ξεχωρίζει για μένα είναι το "See You Again" των OtherView, που ήδη έχει ανεβεί ψηλά στο airplay, και όχι τυχαία, αφού ακούγεται ευχάριστα και ακολουθεί το ύφος του περσινού καλοκαιρινού "I'm The One". Επίσης συμπαθητικό και το "Mamacita Buena" του Claydee, που έχει στα vocals την Νικόλ Παπαριστοδήμου από το Greek Idol, κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά βέβαια.




Το "Say My Name" του Nicko είναι ένα τραγούδι που σου μένει σιγά σιγά, αλλά είναι και το βασικό ελάττωμα του. Στην 2η εβδομάδα της κυκλοφορίας του, δεν έχει καν καταφέρει να μπει στα 100 πρώτα του airplay, τη στιγμή που τα τελευταία του singles σκαρφάλωναν τις θέσεις των charts με γοργούς ρυθμούς.


Το "Summer's All Around" από Shaya, Housetwins & Slick Beats βασίζεται αρκετά στο λεγόμενο "πριονίδι", και υστερεί συνολικά, ενώ το "Insane" από Mark Angelo και Mary Jeras πέρασε και δεν ακούμπησε, παρά την εξαιρετική ερμηνεία της Μαριάννας.




Αντιθέτως, τα ελληνικά dance δίνουν και παίρνουν! Το "Πιο Ψηλά" των Vegas φιγουράρει στην 1η θέση του ελληνικού airplay εδώ και πολλές εβδομάδες, ενώ παρόμοιες περιπτώσεις όπως το "Το Πάρτυ Δε Σταματά" της Ελένης Φουρέιρα με το Μηδενιστή βρίσκονται επίσης ψηλά. Τα φετινά τραγούδια πάντως, δε θυμίζουν σε τίποτα τις περσινές επιτυχίες.





Share

2 σχόλια:

*Eutuxia.K* είπε...

Συμφωνω απολυτα!!! Μονο το "See you Again" και το "Mamacita Buena" κατι λενε, τα υπολοιπα με αφηνουν τελειως αδιαφορη και απογοητευμενη καθως ακομη δεν εχω βρει το soundtrack αυτου του καλοκαιριου :(

Giannis Amanatidis είπε...

Εγώ ελπίζω να τα βρω στα νέα τραγούδια της Έλενας :D

Δημοσίευση σχολίου